ROCK WERCHTER 2022

Eindelijk! Covid 19 schijnt precies wat uit te deinen, of is dat maar wishfull thincking? In ieder geval Rock Werchter gaat dit jaar opnieuw door na 2 lange coronajaren. Een hele opluchting voor ons Roemeniëcomité. We kunnen opnieuw centjes verdienen, want we staan op de Rock met onze twee stands: onze traditionele WC-stand en de stand met de lekkere pitabroodjes.

De Rock is een succes. Volledig uitverkocht, de eerste avond een regenbui van 19 tot 21 uur, maar daarna zalig zomerweer. De festivalgangers genieten ervan. Zij hebben het de afgelopen jaren gemist. Wij ook. Onze kraampjes doen het goed en we verdienen veel eurootjes.

Eindelijk kunnen we onze kas terug aanspijzen en beginnen denken aan de Roemeniëreis van dit jaar. Of toch nog niet. Er is een grote kink in de kabel gekomen. De Russische president, Poetin, strooit roet in ons eten. Het Russische leger is Oekraïne binnengevallen en dit land ligt net naast Moldavië. Oost-Europa is in staat van paraatheid. De NAVO patrouilleert aan de Russische grenzen met Polen en Roemenië. Is het wel veilig om na drie jaren onze adoptiedorpen nog eens te bezoeken?