Broodjes- en spaghettikraam

4 van onze monitoren

feestende festivalgangers

het vuurwerk luidt het einde van RW 2019 in

Vrijdag, zaterdag en zondag op Rock Werchter

Het is heet. Temperaturen overstijgen gemakkelijk de dertig graden. Water en verfrissingen worden gretig aangenomen. Eten en alcohol zijn met deze hitte iets minder gegeerd. Onze stands doen het goed, maar kennen geen uitschieters. Maar we verdienen onze centen voor ons hulptransport naar onze adoptiedorpen. Ondertussen genieten we van de muziek. Florence and the machine kan mijn muzikale honger volledig bevredigen.

Zaterdag is het nog heter. Het koelt 's avonds niet meer af. Onze spaghetti gaat vlotjes de deur uit en de martino's kennen ook heel wat succes. De WC-stand kent bij momenten een enorme drukte, maar even later is het dan weer een lange poos rustig. Na de optredens blijven er nog wat mensen rondhangen op de cluster A1 en wordt er wat gedanst op meegebrachte muziek. Het doet de inkomsten van de Clean Toilets stijgen.

Zondag is het de laatste dag. Heel wat festivalgangers lopen er wat vermoeid bij, maar ook de vrijwilligers zitten zo stilaan op hun tandvlees. Vier dagen zwoegen in zo'n verzengende hitte kruipt niet in je kleren. Maar al bij al mogen we niet ontevreden zijn met onze inkomsten. 

En met het korte en bondige vuurwerk viel dan weer het doek over Rock Werchter 2019.

We kunnen onze adoptiedorpen weer heel wat bieden einde juli!

Rock Werchter Cluster A1 stand 41

Nieuws vanuit Rock Werchter

Onder een verzengende hitte bouwen we onze stands op. Onze vetreserves smelten zienderogen en het water, de cola en de iceteas zorgen voor de nodige verfrissing. We hebben al heel wat meegemaakt: hete zomerdagen, natte zomerdagen, winderige zomerdagen, maar zoals nu zijn het gevoelstemperaturen boven de 40°. Op één dag daalt ons gewicht met bijna één kilogram.Een nieuw idee voor wie een dieet wil volgen.

Dit jaar hebben we onze traditionele WC-stand en de broodjesstand, die we vorig jaar zijn gestart, uitgebreid met pasta's. Spek met eieren van 's morgens tot 13 uur. Broodjes met ham en/ of kaas, martino's, spaghetti bolognese of een bekertje penne bolognese. Dit alles is te verkrijgen in stand 41 van cluster A1, vlak naast de drankstand (42) van onze bevriende SPA'ers. En wordt het dan hoognodig om een behoefte te doen, dan stap je even verder naar stand 44, onze clean toilets.

De opbrengsten van de broodjeszaak en de WC-stand gaan integraal naar onze projecten in onze geadopteerde dorpen in Oost-Roemenië. We voorzien Vrinceni en Marcesti van basis- en voedselpakketten. De armste gezinnen worden geholpen met heel wat ingezamelde kledij en schoenen. De verpleegster en het dispensarium (soort dokterspraktijk) ondersteunen we met de medicijnen (geschonken door een lokale apotheek in Aarschot) en een zestal rolstoelen. Het weeshuis van Oituz kan vanaf nu haar studiezaal verder inrichten. We schenken hen via onze opbrengsten een vijftal computers en een laptop, alles met een windows 10-besturing.

We zijn er weer klaar voor. Let the Rock begin!

14 Rotselaarse verenigingen zamelen tijdens Rock Werchter geld in voor o.a. speelpleinwerking in Roemenië

HLN 25 juni 2019 ROTSELAAR De standencluster van Rotselaarse verenigingen op Rock Werchter zamelt opnieuw geld in voor het Roemeniëcomité. Sinds 1990 zet de vzw uit Rotselaar zich in voor arme gezinnen in Roemenië. Met de opbrengsten van dit jaar willen ze o.a. de speelpleinwerking ter plaatse verder uitbouwen. 

Links tegenover de hoofdingang vind je de standencluster van 14 Rotselaarse verenigingen. “Onder andere de voetbal van Rotselaar en Wezemaal, de mountainbike vrienden, het MLX-motorteam en de volleybalclub Kreg staan hier met een standje”, zegt voorzitter van de standencluster Kristof Vandenplas. De standencluster van Rotselaar heeft sinds drie jaar als enige cluster ook een toiletstand. 

De opbrengsten tijdens Rock Werchter zijn voor de verenigingen, maar daarnaast leveren ze ook elk jaar een bijdrage aan het Roemeniëcomité. “De opbrengsten van de toiletbezoeken en de broodjeszaak zijn ten voordele van ons adoptiedorp in Roemenië. De gemeente heeft dat dorp officieel geadopteerd. Om het een beetje rendabel te houden geeft elke vereniging van hun opbrengsten een vast bedrag aan dit goede doel”, aldus voorzitter Kristof. 

 

“We geven de armste gezinnen in onze adoptiedorpen voedselpakketten en medische ondersteuning. In de loop van het jaar zamelen we kinderkledij, schoenen en speelgoed in. Daarnaast zamelen we ook geld in voor het weeshuis. Dit jaar nemen we enkele computers en laptops mee en willen we de speelpleinwerking verder uitbreiden. We hopen na Rock Werchter hier toch weer een stapje verder mee te staan”, zegt Paul Van Brussel, penningmeester van het Roemeniëcomité.

De organisatoren van de standencluster van Rotselaar houden ook extra rekening met de hittegolf. “Dit jaar gaan we een constructie bouwen en zorgen voor zonwerende doeken boven de toiletten. Op die manier kunnen we toch een beetje voor verkoeling zorgen. Anders is het echt een sauna daar”, klinkt het nog bij Kristof.